Annons

Annons

Annons

Norrala

Läsartext
Hänt i Norrala

Detta är en läsartext.

Norrala-Trönö församlings berättarcirkel i Norrala sockenstuga avslutade sitt åttonde år med sprakande tomtebloss. Detta för att fira alla intressanta ämnen som planerats eller som tagits fram i ljuset spontant under det gångna året, allt under överinseende av vår eminente cirkelledare Lennart Svensson. En del av allt som avhandlats och som gjort att tiden bara forsat iväg har till exempel handlat om vågbrobon och äventyraren Petter Eriksson, född 1837, vilken som 13 åring smög ombord på en skuta i Söderhamns hamn och gav sig ut i världen för att återvända först efter 47 år. Det har handlat om ett postrån i Alebacken i Norrala, om ”Norralapojkarna” som skrämde upp befolkningen i Söderhamn, om mord och hemskheter som även grasserade förr i tiden.

Annons

Annons

N. Gunilla Häggbom Birg. o Börje Persson Ulla o Lars Johansson Anita Brundin Tore Lund Lennart Svedberg Ö. Ewy Andersson Mats Persson Ingrid o Margit Söderman JB Svedin Lennart o Barbro Svensson Ingrid Brammås Åsa Schön Ingvor S-Olsson Sture Claesson

Vi har bekantat oss med norralabornas vardagsliv och livsvillkor på gårdar och i byarna och inte minst ligger det nära till hands att cirkeldeltagarna själva drar en och annan historia om någon egen personlig upplevelse. Och sådant finns det mycket av, så suget efter mer norralahistoria är starkt, men även efter Agnetas fantastiska godisfika som hon dukar fram till oss i pausen. Fortsättning följer nästa år, den 16 januari 2023.

Sture Claesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan