Annons

Annons

Annons

Livesänd längdåkning 22/23

Premiär på fredag – så gör du för att se skidsändningarna på Söderhamns-Kuriren

Fredag 9 december inleds årets Ford Smart Energy Cup – och därmed också Söderhamns-Kuriren satsning på livesänd längdåkning.

Totalt 30 tävlingsdagar väntar på sajten under vintern för dig som är, eller blir, prenumerant.

Så här gör du för att se sändningarna.

Karl-Johan Westberg och Lovisa Modig tog hem cupen ifjol. På fredag startar årets Ford Smart Energy Cup, som sänds live på sajten.

Bild: Johan Axelsson/Bildbyrån

Annons

Tack vare ett nytt samarbetsavtal mellan Söderhamns Kurirens ägare Bonnier News och Svenska Skidförbundet längd kommer några av de största nationella tävlingarna att sändas live på sajten i tre år framåt.

På fredag är det premiär för Ford Smart Energy Cup, den nationella seniorcupen i längdskidor. De första deltävlingarna körs i Idre 9-12 december och kommer att sändas direkt på soderhamnskuriren.se.

Under vintern väntar inte mindre än 30 tävlingsdagar, fördelat på tio helger, med allt från USM i Högbo till Skandinaviska Cupen i Östersund. Allt avslutas med SM-tävlingarna i Kalix där de sista nationella mästarna ska koras.

Annons

Annons

Fakta

Här är alla tävlingar som Söderhamns-Kuriren sänder

9-11 december: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Idre.
15-17 december: Ford Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen, Östersund.
6-8 januari: BAUHAUS Cup och JVM-test, Lycksele.
13-15 januari: Kopparskidan, Falun.
27-29 januari: USM, Högbo.
10-12 februari: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Ulricehamn.
4-6 mars: Folksam Cup, Järpen.
8-13 mars: JSM och Ford Smart Energy Cup, Gällivare.
24-26 mars: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Boden.
31 mars-2 april: SM-avslutningen, Kalix.

Samtliga tävlingar kommer att sändas på soderhamnskuriren.se/livesport. Där går de också att se i efterhand som repriser.

För att se sändningarna måste du vara prenumerant på Söderhamns-Kuriren.

Så gör du för att se helgens tävlingar från Idre:

► Gå in på www.soderhamnskuriren.se/livesport

► Klicka på artikeln som heter LIVE-TV fredag 12.50: Svenska längdeliten drabbar samman i Idre. I den artikeln ligger tv-sändningen, som du startar genom att trycka på ”play”-symbolen och som går att se både på dator, läsplatta eller telefon. Det går även bra att se sändningen på TV:n via chromecast eller Apple Airplay.

Annons

► Du som redan är prenumerant, och har skapat ett konto på hemsidan, kan klicka på Logga in och sedan ange mejladress och lösenord.

Annons

► Är du prenumerant på papperstidningen, men har inte loggat in på sajten tidigare, klickar du på Logga in och sedan Skaffa inloggningsuppgifter här.

► Har du ingen aktiv prenumeration kan du teckna en genom att följa instruktionerna på sidan.

Sen är det bara att njuta av tävlingen!

Fotnot: Sändningen från lördagens och söndagens tävling hittar du under www.soderhamnskuriren.se/livesport på respektive dag.

Vid frågor eller problem, vänligen kontakta vår kundservice på telefonnummer 010-709 79 00.

Fakta

Det här är Ford Smart Energy Cup

Tävlingar: Ford Smart Energy Cup är en nationell seniorcup i längdskidor som består av 14 deltävlingar. De 12 bästa tävlingsresultaten räknas i den totala cupen.

Fjolårets segrare: Lovisa Modig, Falun Borlänge SK och Karl-Johan Westberg, Borås SK, vann totalen i Smart Energy Cup säsongen 2021/2022

Poäng: Delas ut enligt FIS poängskala för etapplopp till de 30 första åkarna, där segraren får 50 poäng, tvåan 46p, trean 43p och sedan i fallande skala ner till åkare 30 som får 1 poäng.

Vid samma slutpoäng efter sista deltävling gäller följande:
* Högsta antal segrar placeras före.
* Bästa delresultat placeras före (flest 2:a platser, flest 3:e platser osv).
* Om åkare fortfarande har samma poäng delas slutplaceringen.

Priser: Topp tio (10) damer och herrar erhåller prispengar och priser på samtliga deltävlingar (utom mixstafetten), där segraren får 7 000 kronor. Totalt kommer det delas ut prispengar under Ford Smart Energy Cup 2022/2023 för 645 000 kr, samt presentkort eller sakpriser för 52 000 kr.

Inställd tävling: För att Ford Smart Energy Cup ska räknas totalt 2022/2023 måste 70 % av tävlingarna (10 av 14) genomföras.
Om en tävling ställs in så räknas inte denna till totala cupen. Av de återstående tävlingarna räknas åkarens två sämsta resultat bort i den totala cupen.
Exempel: En tävling ställs in vilket gör att det totala antalet tävlingar som återstår är tretton. De elva bästa resultaten under säsongen räknas sedan till den totala cupen.

TV-sändning: Samtliga tävlingar i Ford Smart Energy Cup 2022/2023 kommer tv-sändas via Expressen och Bonniers lokala titlar. Premiären körs i Idre 9-11 december.

Källa: Svenska Skidförbundet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan