Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Moderaternas passivitet hotar hälsocentralerna i länet

Jan Lahenkorva (S) skriver en replik på insändaren Vi ska rädda hälsocentralerna – S-styret slaktade dem, av regionstyrelsens ordförande Patrik Stenvard (M).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs även: Vi ska rädda hälsocentralerna – S-styret slaktade dem

Det duger inte att skylla sin egen passivitet och politiska oförmåga på alla andra. Det är vad man gör här och nu som skapar framtiden. När politiken nu är passiv och svag, rullar verksamheten på efter bästa förmåga med sin egen logik. Och det är ganska logiskt ur ett verksamhetsperspektiv att lösa bemanningsproblem genom förtätning och centralisering.

Annons

Annons

Kommer Baldersnäs hälsocentral i Bollnäs att öppnas igen?

Bild: Henrik Nyblad

Om det nu är så att den moderatledda majoriteten tillsammans med SD, KD och Sjukvårdspartiet verkligen vill återöppna familjeläkarjouren i Sandviken och Baldersnäs hälsocentral i Bollnäs krävs ett tydligt uppdrag till verksamhetsledningen och en handlingsplan som följs upp regelbundet, kanske veckovis.

När det gäller den nedlagda Ljusne hälsocentral krävs ett beslut om att öppna en regiondriven hälsocentral i Ljusne. Så länge ett sådant beslut och en sådan plan inte är presenterad, måste man anta att centralisering och nedläggning är den moderatledda majoritetens lösning för bemanningsproblematiken. Hur ska man annars tolka frånvaron av handling, beslut och plan?

Det räcker inte med ord. Vill man som politiker få något gjort krävs handlingskraft och hårt arbete. Moderaternas passivitet är därför mycket besvärande.

Jan Lahenkorva (S), andra vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan