Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
PRO Söderala-Marma Månadsträff 14 mars

Detta är en läsartext.

Ordförande Jarl Sten hälsade alla hjärtligt välkomna och riktade sig särskilt till dagens gäster från Söderhamns kommun, Josefine Lausen och Tommy Johansson. Två nya medlemmar hälsades välkommen till föreningen med applåder.

Vår egen sångkör är först på programmet. Under ledning av Jarl Sten framfördes några gamla välkända visor och schlager. Flicka från Backafall, Drömmar av silver, Man får aldrig en karl med gevär, Natten har tusen ögon och Thore Skogmans ”En glad pensionär”

Annons

Josefine Lausen, budget och skuldrådgivare och Tommy Johansson, konsumentrådgivare, presenterade sig och berättade vad de jobbar med.

Vi fick råd av Josefine att se över hushållsbudgeten, till exempel kolla om man har onödigt dyra abonnemang. Betala fakturorna i tid, en skuld växer snabbt! Sök bostadstillägg hos pensionsmyndigheten. Köp Seniorbiljett på X-trafik. Skuldsanering tar 5 år och söks hos kronofogden.

Annons

Josefine Lausen och Tommy Johansson

Tommy berättade om konsumenträtt, avtalslagen, garanti och reklamationsrätt.

Han informerade även om att handla säkert på nätet. Det som är viktigt att tänka på, finns det kontaktuppgifter till företaget? Tänk på att kolla frakt och tullavgift. Se upp med erbjudanden som är för bra för att vara sant!

Telefonförsäljning, tänk på att det numera är signeringskrav, bara ett muntligt ja gäller inte. Om någon påstådd myndighet ringer, släng på luren!

En av våra medlemmar trädde fram och tackade Tommy för den hjälp hon fått med reklamation av en kurs för mobiltelefon. Den motsvarade inte beskrivningen och hennes förväntningar. Var lika okunnig när hon kom hem. Hon fick tillbaka hela avgiften. Skönt att höra att det går att få hjälp.

Köket hade fixat härliga mackor och en god kaka till kaffet och därefter informerades om kommande resor. Flera planeras och medlemmarna önskade dagsturer som till exempel hemlig resa. Boulen är det full fart på, likaså kören och handarbetsgruppen. I snickarverkstan finns det plats för fler snickare och i köket blir man glad om någon vill hjälpa till!

Annons

Slutligen lotteridragning med fina vinster. En del kammade hem flera vinster och andra blev utan men var glada ändå.

Ordförande tackade alla som bidragit till en trevlig och givande eftermiddag. Nästa träff blir 11 april med underhållning av Leif ”Lunkan”.

Laila Vennberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan