Annons

Annons

Annons

Mo

Läsartext
PRO Mo-Bergviks årsmöte och trivselträff

Detta är en läsartext.

Årsmöte och trivselträff med PRO Mo-Bergvik, Idrottsgården i Mohed den 9 mars.

Idrottsgården var inbjudande dukad i vårens färg som kontrast till kylan och yrsnön utomhus. De 56 medlemmarna som hörsammat kallelsen förväntade sig förutom årsmöte, en god måltid och ett intressant föredrag av kommunens konsumentvägledare.

Efter ordförande Birjers välkomnande ord hälsades även två nya medlemmar välkomna. Vi har, mest på grund av åldersskäl, haft en period av sjunkande medlemsantal Därför gläder vi oss extra över nya, unga krafter och hoppas att många 65-åringar blir intresserade av att bli medlemmar hos oss.

Före årsmötet följde lite allmän information om kommande förändringar som gällde uppvaktningen av jubilarer. Hädanefter får man ett gratulationskort i blått eller rött med två trippelskrapslotter. Det blir ingen 80-års resa, men alla inbjuds till en trevlig fest med kaffe och tårta. Vi planerar vidare friskvårdsaktivitet i samarbete med IFK Bergvik och IOGT/NTO i Lynäs. Jan-Erik muntrade sedan upp oss med ett filmklipp med Lilla-Fridolf.

Annons

Annons

Årsmötet förlöpte snabbt och smidigt med Tord Tallmarker vid ordförandeklubban. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Valberedningen hade gjort ett bra jobb. De flesta i styrelsen omvaldes eller ville vara kvar. En ny ersättare och en ny revisor invaldes. Sju personer avtackades med tulpanbuketter och två trippelskrapslotter.

Tony Johansson informerar om vad en konsument bör tänka på

Dagens gäst var, som nämndes, Tony Johansson, kommunens konsumentvägledare. Det är inte lätt att vara konsument och vi fick en nyttig vägledning beträffande konsumenträtt, lagar och avtal. Gäller öppet köp? Garanti? Ångerrätt? Ta kvitto! Ta inte snabba beslut på telefon! Eller svara inte! Har du fått problem – kontakta Tony!

Köksgruppen bjöd på en mycket välsmakande köttfärslimpa, med potatis, sås och lingonsylt. Under lotteriet serverades kaffe och hembakad kaka. God, varm mat är mycket uppskattat och köksgruppen önskar att fler vill ställa upp och hjälpa KäringGöra och GubbGöra med detta. De duktiga skrivtolkarna Anna-Sara och Kicki skrev allt som sades så att alla kunde följa med.

Välkomna till Lynäs den 21 mars klockan 13.00 då PRO-vetarna i Mo-Bergvik, Ljusne och Stråtjära-Holmsveden möts.

Annons

Intressant föreläsning tyckte åhörararna

Annons

Nästa trivselträff blir 13 april klockan 13.00 i Lynäs då vi för tredje gången gästas av revydrottningen Irene Sangemark med temat ”Thore Skogman” och inte nog med detta, köket serverar också påsktallrik.

Tack för en trevlig eftermiddag!

PRO Mo-Bergvik

Kristina Norén och Jan-Erik Westlund

Kökspersonalen är redo att servera

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan