Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Månadsträff för SPF Söderhamn med tips för att undvika bedragare

Tisdagen den 28 mars hade cirka 150 medlemmar i SPF Söderhamn samlats till månadens medlemsträff i Röda rummet Kulturens hus.

Detta är en läsartext.

Ordföranden Inger Engvers hälsade de närvarande välkomna och presenterade dagens program. Första punkt på dagens program var underhållning och information av Per-Erik Abrahamsson, alias Pecke Polis, numera pensionerad polis som efter lång tid inom polisen som bland annat utredare av brott nu delade med sig av sina erfarenheter om brott och bedrägerier mot äldre, samt visade statistik på olika brott.

Peckes CV

Varvat med allsång och berättelser från sin karriär, från patrullerande polis till förundersökningsledare, och inte minst gav tips på hur man skyddar sig från kontobedrägerier, ID-kapning, spärra mot obehörig adressändring och att använda digitala brevlådor. Pecke gav också ett exempel på hur en ökänd bedragare, Vincent K, på ett förslaget sätt kommit över en massa betalkort och koder, och på så sätt kunnat tömma respektive konton på pengar. Men också att det under pandemiåren anmälts färre sådana bedrägeribrott, med tanke på att de flesta människor höll ordentliga avstånd, vilket kan vara värt att fortfarande tänka på.

Annons

Annons

Även ett ”telefonsamtal” spelades upp för att visa på hur det kan låta och hur lätt en bedragare kan prata sig till kortkoder och lösenord. Efter denna eftermiddag blir det nog inte så lätt att lura en SPF:are.

Därefter en paus där köksgruppen serverade kaffe med semla. Efter det inbjöd Ove Haglund, som föreningens friskvårdsansvarig, att göra några enkla balansövningar, som man med fördel också dagligen kan utföra i hemmet.

Föreningens medlemsansvarige Lisbeth Karlsson kunde hälsa tolv nya medlemmar välkommen, och att föreningen nu har 1 028 medlemmar. Ulla Ohlsson och Inga Rosén berättade om kommande resor, bland annat en resa till Kiruna, ”staden som flyttats”, en hemlig resa, jubileumsresa till Rättvik med Iggesundsgänget, sensommarresa till Moseldalen. Mer om detta på föreningens hemsida.

Så återstod dragning av dagens lotteri som innehöll många fina vinster från ortens företag med mera.

Träffen närmade sig sitt slut, ordföranden tackade samtliga närvarande för en mycket givande träff, och påminde om nästa träff, tisdagen den 25 april, som då är modevisning, där våren och sommarens utbud från lokala butiker kommer att visas upp.

Rolf Orre

Även lite allsång mellan allt bedrägligt

Lite balansträning efter en stunds stillasittande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan