AnnonsFaxeholmen

Så jobbar Faxeholmen med trygghet – satsar på relationsskapande väktare

Bostadsbolaget Faxeholmen arbetar dagligen med trygghetsskapande och sociala insatser för att skapa bättre boendemiljöer i Söderhamns kommun. Nu har bolaget även relationsskapande väktare som är ute och möter hyresgästerna.

– Det är otroligt viktigt för oss att alla känner sig trygga, säger vd Ann-Berit Botngård.

Ann-Berit Botngård, vd för Faxeholmen.

Som kommunalt bostadsbolag har Faxeholmen ett ansvar att följa kommunens direktiv om att jobba aktivt med att utveckla tillgängliga livsmiljöer som skapar trygghet för människor i alla åldrar.

Faxeholmen arbetar idag med en rad sociala insatser och åtgärder för trygghet. En insats som bostadsbolaget nyligen valt att satsa på är boendemiljöväktare som arbetar relationsskapande gentemot hyresgästerna.

Läs mer om Faxeholmen och deras bostäder här.

Faxeholmen satsar på boendemiljöväktare för att göra det tryggare för sina hyresgäster.

– Vi har sedan tidigare väktare som åker runt i våra bostadsområden och håller koll på om det är oroligt. Det som är nytt nu är att de här boendeväktarna möter hyresgästerna, berättar Faxeholmens vd Ann-Berit Botngård, och fortsätter:

– Nu har de ett uppdrag att gå ut och träffa människor och prata med hyresgästerna. De som bor ute i bostadsområdena ska känna att de har en väktare som hjälper dem och ser till att det är tryggt.

Ställ dig i kö för bostad eller leta lediga lägenheter hos Faxeholmen här.

Det är superviktigt att kunna känna sig trygg i sitt hem och sitt bostadsområde

Satsningen är till stor del en reaktion på brottslighet som ägt rum i Söderhamn på senare tid.

– En del av brottsligheten har skett ute i bostadsområdena, det måste vi försöka åtgärda och bromsa utvecklingen, säger vd:n och fortsätter:

– Det är superviktigt att kunna känna sig trygg i sitt hem och sitt bostadsområde. Folk ska känna att det är helt okej att vara ute i det offentliga rummet under kvällstid.

Läs mer om Faxeholmen och deras bostäder här.

Kommunens första trygghetsboende Linden öppnade hösten 2022.

Bostadsbolagets uppdrag omfattar även att tillhandahålla boendeformer för livets alla skeden och se till att såväl unga som gamla har någonstans att bo.

– Alla människor ska ha rätten till ett boende, det är väldigt viktigt. Oavsett ålder, kön och eventuella funktionshinder, säger Ann-Berit Botngård.

För invånare som är 65 år och äldre erbjuder Faxeholmen olika boendeformer – seniorboenden med hiss och lägenheter som är anpassade med låga trösklar för att öka tillgängligheten – och trygghetsboende med en unik tillgång till gemensamma ytor samt en trygghetsvärd som hjälper hyresgästerna med att boka och fixa olika aktiviteter och arrangemang.

Faxeholmen är en väldigt trygg hyresvärd med ordning på torpet och tydliga prioriteringar

Hösten 2022 öppnade Faxeholmen kommunens första trygghetsboende med 24 lägenheter i Bergvik.

– Det är jättefina och fräscha lägenheter. Där är man igång med riktigt roliga aktiviteter. Det finns stora gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås, berättar Ann-Berit Botngård och fortsätter:

– Tryggheten ska finnas för alla åldrar. Vi är ett bostadsbolag som försöker se till att de äldre som bor i Söderhamn får möjlighet att bo i en hyreslägenhet, även om man har svårt med rörligheten.

Ställ dig i kö för bostad eller leta lediga lägenheter hos Faxeholmen här.

Trygghetsboendet Linden i Bergvik har 24 lägenheter.

Ekonomiskt har det på senare tid varit oroligt i Sverige och världen. Men det är ingen tvekan om att Faxeholmen står stabilt i stormen.

– Faxeholmen är en väldigt trygg hyresvärd med ordning på torpet och tydliga prioriteringar. Bostadsbolaget kommer definitivt att överleva det här världsläget, avslutar Ann-Berit Botngård.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Söderhamns-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan