Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Fart, färg och fullt ös väntas

Detta är en läsartext.

Valborgsmässoafton förra året showade de loss på Statt i Söderhamn. Efter den succén är det nu dags igen, med skillnaden att showen flyttar till teatern. Stars of Boulevard återkommer med, som de presenterar sig, ”en musikalisk och fartfylld show som har allt och lite till”.

Det är, nu som då, musikern och läraren Jamina Jansson som håller i trådarna och producerar medan Alexandra Hurtig står för koreografin.

Annons

Med Jamina vid mixerbordet övar Tina Turner-gruppen, från vänster Gunilla Valdemarsdotter, Kicki Flodin, Lina Lund, Lena Åkerlind, Annelie Hellström, Jantsje Ploeg och Ingrid Nyström.

Norrtullkyrkan är en suverän repetitionslokal med en excellent ljudanläggning. En måndag i början av april övas det här. Grupperna samlas en efter en runt Jamina vid mixerbordet längst bak, och kör sina sångnummer medan övriga grupper övar på andra ställen i huset. Alla i gruppen har varsin mikrofon, och solister avlöser varandra medan de andra i gruppen körar.

Annons

– Ni ska sjunga trestämt, nu ligger ni på samma, avbryter Jamina.

Gänget testar igen, och nu hittar de sina olika lägen.

Låtarna framförs till backtracks, digitala bakgrunder som matchar originalversionerna. Sången mixas snyggt, det låter bra. Rösterna med kraft och färg klingar väl ihop. Jamina tar miken och sjunger för någon som är frånvarande. Allt flyter på, målet är i sikte.

Jamina sköter ljudet under repet och är stand-in-sångare för dem som inte är där.

Förberedelserna ha pågått sedan mitten av januari, och nu med bara några veckor kvar till skarpt läge har repetitionerna börjat vässas. Danssteg testas på den fria ytan framme i kyrkan. Inga kostymer än, men med förra showen i minnet kan man misstänka att det blir färgsprakande och glittrigt.

Showen är smart uppbyggd med olika teman, som Tina Turner, James Bond, swing, country, hårdrock och ett avslutande Queenmedley. Några powerballader flätas in.

Annons

Koreografin i ett nummer testas av från vänster Nellie Cedendahl, Freya Zäll, Karin Wedin, Ronja Flodin och Linnea Zachrisson.

Medleymodellen innebär att alla 18 sångare (varav två manliga) får göra soloinsatser, dessutom blir det mer fart och omväxling i programmet än om man bara kör hela låtar, även om en och annan sådan ingår också.

Tre timmar blir det, med två pauser. Under dessa kan man köpa mingelmat och dryck i foajén, godsaker som levereras från Café Rådis.

Marie Sundberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan