Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Trivselträff med PRO Faxe

Torsdag den 13 april bjöd PRO Faxe in till trivselträff på Godtemplargården.

Detta är en läsartext.

Ordförande Karin Gustavsson hälsar alla välkomna och berättar att Matilda Hällgren och Sara Eby Palm kommer att visa hur centrumplaneringen ser ut.

Ann Bäckström, vår representant i KPR har begärt att få information om vad alla byggnationer syftar till, nu är vi alla laddade och kommer att noga följa vad som sägs. Matilda Hällgren och Sara Eby Palm var väl förberedda inför träffen med oss. De började med att presentera en skiss över centrumplanens etapp 1 och två. Etapp 1 är nu klar, det är den från Granvägen förbi gatuköket vidare via Strykjärnsparken.

Informationen startar.

Bild: Kalle Brodin

Annons

Etapp 2 som pågår nu innefattar området från Alenhuset fram till Norralagatan. Gurkparken får ett stort lyft med ett väl utrustat aktivitetsområde för barn och familjer. En scen kommer att placeras vid norra delen av parken där konserter och andra publika arrangemang kan hållas, boulebanorna som används flitigt under sommaren av ett flertal PRO-föreningar kommer att flyttas ett steg närmare ån.

Annons

Etapp 3.

Bild: Kalle Brodin

PRO Faxes "Kul i Parken" som varit en aktivitet i parken de senaste två åren kan förhoppningsvis genomföras i Stadsparken i sommar. Frågor ställdes om hur blir det med parkeringsplatser, kommer de att finnas kvar på Köpmantorget? Kommer det att finnas toaletter i Gurkparken? Svaret är "Parkering: Ja. Toaletter: -nej". Med så mycket aktiviteter som innefattar både barn och äldre vore det klokt om en toalett kunde tas med i planeringen.

Hjördis Östlund skulle vara med i dag men blev sjuk, hon skickade med en hälsning som jag skulle framföra men glömde tyvärr bort det. Hon ville framföra ett tack till kommunen för att almarna var kvar och att parkeringen vid Museet och Järnvägspromenaden blev kvar.

Matilda och Sara tackar för sig.

Bild: Kalle Brodin

Etapp 3 se bild. Efter en väl genomförd redovisning tackades Matilda och Sara med en rungande applåd.

Förtäringen i dag bestod av Jansson, korv, köttbullar, ägghalvor och en massa annat. Efter information om resor och kommande program den 4 maj, då det är våravslutning med underhållning av Jimmy Östlin, serverade köket under ledning av Monica kaffe och kaka. Dagen avslutades med dragning på lotteriet och ett tack till personalen och till alla som skänkt vinster.

Kalle Brodin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan