Annons

Annons

Annons

Ljusne

Läsartext
PRO Ljusneortens medlemsmöte

Tisdag 18 april genomförde PRO Ljusneorten sitt medlemsmöte. Vår gäst denna gång var Anders Ramstrand, ordförande för Välfärdsnämnden i Söderhamn.

Detta är en läsartext.

Hans område är ansvar för kommunens äldre- och funktionshindrades omsorg, viss hälso- och sjukvård samt socialtjänst inriktad mot vuxna. Anders berättade för ett sextiotal seniorer och frågor ställdes.

Äldreomsorgen innefattar, vård och omsorgsboende, hemsjukvård och hemtjänst. Förutom fysisk kontakt finns nu också digital kamera för kontakt. Detta har diskuterats, men är ändå ett bra komplement.

Annons

Anders Ramstrand vår föreläsare för dagen.

Bild: Sten Sundqvist

Annons

Ett av de stora problemen är att personalen inte räcker till. Vi vill gärna att våra seniora medarbetare kan jobba lite efter de fyllt 65 år, de har ju stor kompetens. Språkutveckling är ett måste till personal som inte har svenska som modersmål. Det vanligaste frågetecknet är; Jag förstår inte vad de säger. Vi har 1 200 anställda i välfärdsnämnden. Våra fastigheter byggdes på 50-talet och måste förnyas, och gärna komma ifrån ”de långa korridorerna”, samt byggas mer trivsamt.

Vår köksgrupp denna gång förbereder i köket. Från vänster, Inga-Lill, Eva, Birgitta och Margareta.

Bild: Sten Sundqvist

Anders berättade mycket och han som varande politiker kan ju prata. Strecket drogs efter 50 minuters berättande. Vi tackade Anders med en lång applåd och ett par PRO Trippelskrap lotter.

Nu var det dags för köket att servera en god soppa med bröd och kaffe med hembakat bröd.

En del av våra seniorer i väntan att mötet börjar.

Bild: Sten Sundqvist

Info om kommande resor och dragning av vårt lotteri fixade Åke och Alf.

Ett stort tack till alla närvarande och vår gäst. Särskilt tack till personalen i köket.

Nästa möte har vi i maj och återkommer med tidpunkt.

Sten Sundqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan