Annons

Annons

Annons

Bandy

Drömbeskedet: Söderhamns-Kuriren sänder Broberg i elitserien

Det blir Brobergs- och bandyfest i flera år på Söderhamns-Kuriren.

Från och med nu sänds lagets samtliga elitseriematcher direkt här på sajten och i appen – i fem år framåt.

– Det här är ett väldigt roligt besked att ge, säger Mathilda Svensson, chefredaktör Söderhamns-Kuriren.

Bild: Bildbyrån

Annons

Alla matcher med Broberg i elitserien. Det är vad du får som prenumerant på pappers- eller e-tidningen, eller om du har ett +Allt-abonnemang. Nu står det klart att lagens samtliga matcher från serierna sänds direkt här på sajten och i appen genom ett samarbete mellan Bonnier News och NTM.

– Det här är ett väldigt roligt besked att ge, vi vet att bandyn är uppskattad bland våra läsare och det känns så kul att vi får sända Brobergs matcher igen. Det blir ett jättelyft för vår bandybevakning, säger Mathilda Svensson, chefredaktör Söderhamns-Kuriren.

Elitserien herr och dam kommer att sändas i sin helhet av Bandypuls och Expressen.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken. Vi är extra glada att Bonnier News och NTM kommer att sända alla dammatcher, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Annons

Annons

Sändningsrättigheterna till elitserien sträcker sig från och med nästa säsong (2023/2024) till och med säsongen 2027/2028. I avtalet ingår även rättigheten att sända Svenska cupen herr och dam.

– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Fakta

Så ser du bandyn på Söderhamns-Kuriren

För att se bandysändningarna på Söderhamns-Kuriren i höst måste du vara prenumerant på papperstidning eller e-tidning, eller teckna ett +Allt-abonnemang. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på soderhamnskuriren.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på soderhamnskuriren.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan