Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
Det händer bra saker i Söderhamn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När kommunfullmäktige i Söderhamn hade möte i april så valde undertecknad att lyfta positiva saker som händer i kommunen. Vi har en grön omställning som börjar ge effekt och det händer bra saker i näringslivet och vår besöksnäring.

När det gäller betygen i Näringslivsrankingen för Söderhamn så blir det bättre och bättre för varje år även om vi i placeringarna kan åka lite jojo. Positivt är även att andelen företag blir fler i kommunen.

Näringsliv och hushåll efterfrågar mer elproduktion till bättre priser. Utifrån den efterfrågan så måste vi säkerställa att mer el tillverkas och det snabbt. Det står även klart att de kommuner som kommer att kunna leverera elkraft är de kommuner som kommer att vara vinnare på den framtida arbetsmarknaden redan nu och framåt.

Annons

Oscarsborg, ett känt landmärke för Söderhamn.

Bild: Markus Norin

Annons

I Söderhamn tog det högsta och beslutande folkvalda organet i kommunen, kommunfullmäktige, beslut om vindkraft på Storgrundet. Vilket naturligtvis går den efterfrågan som finns på elproduktion till mötes. Det kommer stärka kommunens som arbetsmarknadskommun och bidra till sänkta elkostnader för både hushåll och företag. 

Förra året så kom det 21 sökta etableringar till kommunen. Det skall jämföras med att det bara kom 3 stycken för ett par år sedan. 6 stycken av de 21 etableringarna är direkt kopplade till den gröna omställningen och att vi får ökad energiproduktion i kommunen. Alla kanske inte landar i Söderhamn i slutändan men chansen är betydligt större att några gör det när 21 är intresserad jämfört när 3 stycken var det.

Magnus Svensson (C) i talarstolen på kommunfullmäktige i april när han tog exempel på allt bra som händer i Söderhamn just nu.

En annan nyhet som kom under 2022 var ett stort vätgasprojekt som kan landa i kommunen och i veckan gick tre företag ut med att det kan bli Europas största vätgasfabrik. Där håller vi tummarna att det landar i Söderhamn.

Det byggs en hel del i Söderhamn just nu och det är något som bidrar till känslan att det händer saker i kommunen. För att ta några exempel. Söderhamnsporten, E-Center, centrumförnyelse och rummet kring ån, Utvecklingen av Stenö och den färdigbyggda förskolan på Broberg med mer.  

Annons

Annons

Utöver allt detta så sker det mer positiva delar i kommunen. Besöksnätterna har till exempel dubblerats de senaste sex åren. Världsarvet, flygmuseet, Oscarsborg, skärgården, insjöarna alla restauranger, med mera, fortsätter dra många besökare till Söderhamn.

Sist men inte minst så har friidrotten åter valt att lägga SM-friidrott (28–30 juni) i Söderhamn. För att vi har duktiga arrangörer i vårt föreningsliv. 

Söderhamn är på rätt väg!

Magnus Svensson, gruppledare Centerpartiet i Söderhamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan