Annons

Annons

Annons

Ljusne

Läsartext
PRO Ljusneorten

Tisdagen 16 maj genomförde PRO Ljusneorten sitt sista medlemsmöte innan sommaren i Ljusne Ala orienteringklubbs lokaler.

Detta är en läsartext.

Ordförande Lisbeth hälsade alla närvarande välkomna och särskilt till Stenbergaskolans klass 3 som står för underhållningen idag. Jamina och barnen intar scenen och framför ett mycket uppskattat sång- och musikprogram. Bland låtarna kan nämnas ”Jag vill ha en egen måne” och ”Teddybjörnen Fredriksson”. Uppträdandet avslutades med ”den blomstertid nu kommer”, som vi alla väl känner igen efter vår tid i skolan, mycket nostalgi. Ensemblen tackades med en lång applåd och barnen fick också en rejäl slant till klasskassan och inte minst saft och bullar.

Stenbergaskolans klass 3 som stod för underhållningen.

Bild: Sten Sundqvist

Annons

Vi är ett femtiotal seniorer på plats och medan köket förbereder för mat hörs som vanligt ett stort sorl i lokalen, många nyheter byts bland borden. Nu är det dags och det serveras som buffé, rostbiff med potatissallad och till det även en grönsakssallad. Måltiden avslutas med kaffe och kaka.

Annons

Mätta och belåtna får vi nu info om vår verksamhet, ordförande rapporterar från KPR – Kommunala Pensionärsrådet – där våra äldrefrågor tas upp. Lena och Eva har varit på en Friskluftsdag och berättade att de återkommer med idéer senare vad vi kan göra. Trygghetsvandring har genomförts på byn med politiker, polis och föreningar, en del finns att göra för att skapa ett tryggare Ljusne. I början på september i samarbete med vår samorganisation friluftsdag på Hällåsen i Söderhamn. 7 juni kör vi Vallviksdagen med mete, tipsrunda och lunch på Mässen i Vallvik, där prisutdelning sker från fiske och tipsrunda.

Full fart!

Bild: Sten Sundqvist

Sten tar upp gisslet bedrägerier och påminner om farorna med det, var på er vakt.

Han berättar att från 13 juni har vi fyra resor att åka på om intresse finns. Juniresan går till Uppsala över dagen och i juli blir det Rättvik och Iggesundsgänget 50 år. Vidare lunchtrav i Bollnäs i augusti och i september Smaka på Stockholm.

Publikbild.

Bild: Sten Sundqvist

Innan ordförande avslutar mötet påminns om Bingo 23 maj klockan 17.00. Därefter tackar ordförande alla som kommit på mötet och inte minst kökets insats, jättebra jobbat.

Vi ses åter i september.

Sten Sundqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan