Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Nya möjligheter i vår primärvård

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi som nu styr Region Gävleborg vill se möjligheterna och vill sprida känslan av att man kan lösa utmaningarna som finns i sjukvården. Våra hälsocentraler som vi kallar primärvården är en viktig del av den sjukvård Region Gävleborg arbetar med. Svårigheterna att få tag på personal kan lätt kännas som ett stort hinder. Men Sjukvårdspartiet Gävleborg vill att man ser det med nya ögon, tar sig runt utmaningarna och finner lösningar som gör att vi når målen med att minska behoven av inhyrd personal och att alla hälsocentraler ska kunna utvecklas.

Annons

Annons

Våra medarbetare ska trivas på jobbet där möten med patienter och kollegor ska göra att du har en positiv känsla av att längta tillbaka till nästa arbetsdag. Personalen, våra patienter och vi som politiskt styr ska gemensamt sätta bilden av att Region Gävleborg kan. Vi ska visa att det går, vi kommer att finna lösningar på de utmaningar som finns. Med ny känsla av framtidstro och möjligheter så blir det enklare att rekrytera personal och behoven av inhyrd personal minskar.

Henrik Olofsson, ordförande hälsovalsutskottet och regionråd för Sjukvårdspartiet Gävleborg.

Bild: Björn Hanerus

En ny hälsovalshandbok kommer att gälla från 2024 där vi bland annat återställer tidigare krav på att du som patient ska få träffa din läkare fysiskt. Vår primärvård och våra hälsocentraler ska utvecklas inte avvecklas.

Henrik Olofsson, ordförande hälsovalsutskottet och regionråd för Sjukvårdspartiet Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan