Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
Digitalt utanförskap får godkänt av Alliansen!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Året är 2023, under senaste 30 åren har utbyggnaden för tillgång till internet varit igång. Alla är överens om att för att alla ska kunna få vara en del av samhället så behövs tillgång på uppkoppling, för jämlikhet.

För att få tillgång till allt som mer och mer hanteras digitalt krävs det. Man skulle kunna tro att denna insändare och även motionen skulle kunna handla om att vi behöver högre hastigheter. Men den handlar om det mest grundläggande, att ha tillgång till en uppkoppling överhuvudtaget.

Annons

Annons

Utbyggnaden av uppkoppling når ända ut till fritidshus i skärgården men när man flyttar in i ett vård- och omsorgsboende i Söderhamns kommun så kan man inte läsa tidningen digitalt. Jag trodde att när vi skrev motionen om att alla skulle få tillgång till internetuppkoppling i kommunens boenden att det skulle handla om hur snabbt kan vi åtgärda det.

Våra äldre förtjänar en internetanslutning året 2023, skriver debattören.

Bild: Ari Korzeniowski

Svaret från Alliansen nu senast är att det är för dyrt. Det är alltså för dyrt att våra äldre som bor hos Söderhamns kommun ska ha samma förutsättningar som alla andra i kommunen? Jag hoppas verkligen att kommunfullmäktige beslutar annat på måndag, bedrövligt vore det annars. Vi kan se att alliansens politiska prioriteringarna ligger på helt andra håll än på dess invånare som varit med och byggt detta samhälle.

I Uruguay delas läsplattor med uppkoppling ut till dom äldre, i Söderhamn vill inte ens alliansen att våra äldre har en uppkoppling. Våra äldre förtjänar en internetanslutning året 2023.

Marcus Gard (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan