Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Lär er om elsystemet, Magnus Svensson (C)!

Anders Svensson replikerar på Magnus Svenssons (C) insändare Det händer bra saker i Söderhamn, från 22 maj.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs insändaren här: Det händer bra saker i Söderhamn

Magnus Svensson (C) slår sig för bröstet i en insändare och talar om vad bra det går för Söderhamn. Mycket av vad han skriver är riktigt och väldigt bra för Söderhamn.

Annons

Men så kommer hans försök till att rättfärdiga sitt och andra partiers svek mot demokratin och folkviljan, läs folkomröstningen. Citat: ”Det står även klart att de kommuner som kommer att kunna leverera elkraft är de kommuner som kommer att vara vinnare på den framtida arbetsmarknaden redan nu och framåt.”

Annons

Insändarskribenten uppmanar Magnus Svensson och alla politiker att sätta sig i skolbänken för att lära sig om hur elsystemet funkar.

Bild: Micke Engström, Björn Hanerus

Om han fortfarande inte förstått att all el som produceras i Sverige går rakt in i Svenska Kraftnäts ”tunna” med el, för att sedan användas ögonblickligen av den i Sverige som har behov av el. Söderhamn har ingen förtur på elen bara för att den produceras i kommunen. Men det kan ju förklara centerns svek.

De förstår helt enkelt inte!

Om det vore som Magnus tror, att Söderhamn har mer el än någon annan kommun, bara för att hans parti gett sitt tillstånd att förstöra vår Jungfrukust med 300 meter höga vindkraftmonster, då skulle ju till exempel Östhammars kommun med kärnkraftverket Forsmark vara en otroligt framgångsrik kommun...

Jag uppmanar alla politiker att sätta sig i skolbänken och lära er om hur vårt elsystem fungerar. Och detta innan ni tar beslut som förstör vår kust för oöverskådlig framtid.

Anders Svensson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan