Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Alla ska ha råd att tanka grönt, svenskt biobränsle!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Regeringen sänker klimatet när de sänker inblandningen av biobränsle i diesel och bensin. Klimatpolitiska rådet, miljöorganisationerna och drivmedelsföretagen protesterar. Det gör såklart även Centerpartiet!

För den som kör på bensin, innebär det enligt experterna några ören billigare bensin. För den som kör diesel handlar det förmodligen om lite mer.

Annons

För klimatet innebär det fyra miljoner ton ökade utsläpp, varje år. En ökning av fyra miljoner liter fossil diesel, om dagen.

Annons

Skona miljön och svenskarnas plånböcker, skriver två centerpartister i en insändare.

Bild: Jesper Frisk

Det finns en annan väg. Med Centerpartiets förslag har alla råd att tanka svenskt grönt biobränsle! Med ”tanka svenskt!” kan vi sänka priset med fyra kr/liter vid pump.

Så här funkar det: Vi sänker momsen för biobränsle, till en krona per liter lägre pris. Vi sänker avgifter och skatter kopplade till reduktionsplikten, två kronor per liter längre pris. Vi ökar den svenska produktionen av biodrivmedel, en krona per liter lägre pris.

På så sätt kan vi skona både miljön och svenskarnas plånböcker. Dessutom skapar vi jobb i Sverige och Gävleborg. Vi minskar vårt beroende av att köpa fossila bränslen från skurkstater som Ryssland.

Hans Jonsson, distriktsordförande Centerpartiet i Gävleborg

Magnus Svensson, Centerpartiet, regionråd i Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan