Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Fyra medaljer till Söderhamn vid skol-SM

Det blev oerhört fina tävlingar i Lindesberg i fredags, då årets skol-SM i judo avgjordes. Arrangör var som vanligt judogymnasiet som hade gjort ett elegant arrangörsjobb.

Detta är en läsartext.

Över 200 deltagare delades in i två åldersklasser, mellanstadiet och högstadiet och sedan i viktklasser. För Söderhamn blev det en bra start med ett guld och ett brons i samma viktklass.

Segrade gjorde Maxim Bezobrazov efter att ha vunnit tre raka på väg till final, i -55 kg. Där mötte han georgiske Indashvili som hade svart bälte fast han bara var 13 år.

Annons

Maxim brydde sig inte om det utan kunde kasta sin finalmotståndare på ippon, eller fallseger, efter drygt en minut.

På andra sidan av lottningen fanns Lex Wallgren som också enkelt tog sig till semifinal, där han kastade Indashvili med ett kast som domarna inte godkände. Nu vann georgiern istället och fick finalplatsen. I bronsmatchen vann Lex på bara några sekunder.

Liggande: Djabrail Ibragimov. På knä, Abdulhamid Althany, på hans rygg, Nils Andersson. Fr v: Tränare Björn Stabo, Taim Khalil, Maxim Bezobrazov, Lex Wallgren, Lo Håberg, Shiraz Ibrahim, Ahmad Ibrahim.

Annons

Övriga unga söderhamnare, Nils Andersson, Lo Håberg, Taim Khalil och Shiraz Ibrahim vann någon eller flera matcher. Närmast medalj var Shiraz och Taim som hade behövt en seger till för bronsfinaler.

För Hälsingland blev det en medalj till, Arsen Arutunian från Ljusdal tog brons i pojkar -42 kg.

När det blev dags för högstadiet så fortsatte det gå bra.

Djabrail Ibragimov tog sig till final efter tre raka vinster i -73 kg klassen. Där mötte han Wilmer Mattson från Trollhättan och förlorade i en ganska stökig finalmatch. Silvret är i alla fall en fin placering med tanke på att det var dagens hårdaste klass.

Ahmad Ibrahim gjorde en topptävling i -66 kg och tog ett brons i stor stil. Han förlorade första matchen lite snöpligt och fick en lång väg i återkvalet för att komma till bronsfinalen.

Han imponerade stort och kastade flera som han fick stryk av i förra veckans tävlingar i Lund. I bronsmatchen kastade han Eli Fält från Knivsta två gånger alldeles i början och stod som mycket nöjd medaljör.

Annons

Yazan Albared vann tre matcher i -60 kg och det räckte för att komma till bronsfinal, men väl där så blev det stryk. En fin 5:e plats blev det. Det delas ut dubbla brons när det är stora klasser.

För Abdulhamid Althany blev det ingen matchvinst den här gången. Han gick i -66 kg också.

Sammantaget en mycket bra tävlingsdag för de unga söderhamnarna. Det hela fort satte sedan med ett träningsläger på hög nivå och med 650 sparringpartners och en rad mycket skickliga tränare.

Björn Stabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan