Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
SPF Seniorerna Söderhamn på månadsträff vid Stenö camping

I den här läsartexten berättar Rolf Orre om när SPF Seniorerna Söderhamn var på månadsträff vid Stenö camping den 29 maj.

Detta är en läsartext.

I anslutning till SPFs folkhälsovecka anordnades en medlemsträff i det fria vid Stenö camping, dit ett närmare 100-tal medlemmar hade anslutit. Några med cykel.

I strålande solsken hälsade ordföranden Inger Engvers de närvarande välkomna och presenterade dagens program. Först ut var Carina Sjölin och Siv Larsson från Söderhamns kommun, som berättade om planerna för den kommande sommaren, där etapp tre i omdaningen nu står i tur att inledas. De berättade också vad som redan gjorts, och vad som planeras för att göra Stenö till en mångsidig och attraktiv plats där det ska finnas något för alla.

SPF Seniorerna Söderhamn på månadsträff vid Stenö camping. Fotograf: Rolf Orre

Annons

Jan Evert Hagström från Stenö Vänner berättade om de aktiviteter som föreningen avser genomföra under ett antal onsdagar under sommaren, det kommer att gå gratisbussar från Söderhamn vid dessa tillfällen. Nytt för i år är att personer som har färdtjänst kan få resan betald. Vidare att Stenö Vänner tillsammans med Röda Korset har en så kallad ”fixartjänst” där pensionärer kan få hjälp med vissa enklare uppdrag i sina hem.

Annons

Därefter anordnades en tipspromenad där Ove Haglund satt ihop tio frågor, som skulle visa sig vara ganska kluriga eftersom endast en av tipsrundans deltagare kunde svara rätt på alla frågor. Ove passade också på att berätta om den kommande vårvandringen runt Lötån.

Fotograf: Rolf Orre

Inga Rosén informerade om kommande resor under resten av året, där det till en del fortfarande fanns lediga platser, men några är redan fulltecknade. Mer om det på föreningens hemsida, spfsoderhamn.se.

Efter tipspromenaden var det dags att få något ätbart, Laila Kvist ansvarade för att medlemmarna bjöds på grillkorv med tillbehör.

Fyra priser, vilka skänkts av en medlem, till tipspromenaden delades ut, ett till den person med alla rätt och tre priser lottades mellan de fem som hade åtta rätt.

Några medlemmar provade på att testa padel, som är en relativt ny aktivitet i Stenö, medan andra passade på att umgås i solen och njuta av medhavt kaffe.

Träffen avslutades med sedvanlig lotteridragning, där vinsterna var skänkta av företag i Söderhamn.

Ordföranden avslutade träffen med att tacka alla som deltagit, önskade trevlig sommar och hälsade välkommen till nästa månadsträff den 29 augusti i Mohed med traditionell surströmmingsskiva.

Rolf Orre

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan