Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
Vänsterpartiet jobbar för en regiondriven hälsocentral i Bollnäs

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Baldersnäs hälsocentral i Bollnäs hålls alltjämt stängd. Det högerkonservativa styret i Region Gävleborg verkar sakna ambition att vilja öppna den. Det går inte att tolka deras undflyende attityd på annat sätt, med anledning av att de har:

Baldernäs hälsocentral.

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Annons

1. Avslagit yrkanden om att Baldersnäs hälsocentral ska öppna så fort som möjligt.

2. Avslagit yrkandet om att införa nya, särskilda arbetsvillkor inom verksamheter där det är särskilt svårt att rekrytera vårdpersonal, som till exempel till Baldersnäs hälsocentral.

3. Skjutit upp framtagandet av handlingsplanen, för ett öppnande Baldersnäs hälsocentral, från tidigare beslutat datum (den 30 april till i mitten av juni).

4. Klargjort att de vill ha kvar ett system med fri etableringsrätt för privata vårdbolag, vilket innebär att vårdpersonal i Gävleborg inte kommer att räcka till. Det kommer innebära att vi får en tät etablering av hälsocentraler där de egentligen inte behövs, som till exempel i centrala Gävle. Detta kommer att leda till kraftiga fördyringar och att skattepengar försvinner ut i privata vinster istället för att gå till sjukvården.

Sverigedemokraterna och deras stödpartier Sjukvårdspartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna gör vad de kan för att motarbeta ett öppnande av Baldersnäs hälsocentral. Vänsterpartiet beklagar detta för Bollnäsbornas skull men vi kommer att fortsätta jobba för en regiondriven hälsocentral i Baldersnäs.

Ulla Andersson (V), regionråd i opposition och ledamot i regionfullmäktige

Anna-Lena Vestin (V), ersättare i regionfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan